10 Mayıs 2012 Perşembe

KUTLU DOĞUM -2



KUTLU DOĞUM -2

Bu Hafta Alemlere rahmet olarakgönderilen Peygamber Efendimizin doğumunun kutlandığı “Kutlu Doğum Haftası.” Busene ki kutlamaların konusu : “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve KardeşlikHukuku” dur. Biz kardeşliği ondan öğrendik. Çünkü O, bizim hayatımızın anlamıdır ve rehberidir. 
Peygamberimizin doğumu mutlu bir olaydır. O’nu iyi tanımalıyız ve tanıtmalıyız. Çünkü Peygamberimizin hayatı; kardeşlik,muhabbet, şefkat, fazilet ve samimiyet dolu bir hayattır. 

Rahmet peygamberi Efendimiz bundan 1441 sene önce miladı 571 yılı günü Mekkededünyayı şereflendirmişti. Hz. Peygamber pazartesi günü doğdu. Pazartesi günüvefat etti. 

Hz.Peygamberin Şemaili: Hz. Peygamberin yüzü ayın on dördü gibi parlardı.Uzuna yakın orta boylu idi. Saçını uzattığı zaman kulaklarının memesini aşardı.Alnı açık ve genişti. İki kaşının arasında bir damar vardı. Kızdığı zamankabarır ve görünürdü. Adımlarını geniş atar yürürken yüksek bir yerden inergibi öne doğru eğilir vakar ve sükûnetle rahatça yürürdü. 

Bakmak istediği zaman bakacağı tarafa tamimiyledönerek bakardı. İnsanların en cömert gönüllüsü, en doğru sözlüsü ve en yumuşaktabiatlısı idi. Soyca insanların en şereflisi idi. Onu tanıyanlar ona en derin sevgi ile bağlanırlardı. 

Hz. Peygamberin Ahlakı kurandı. Şahsıiçin kin tutmaz, öç almazdı. Bir şeyi beğenirse; Kuran, onu beğendiği içinbeğenirdi. İki şey arasında muhayyer bırakıldığı zaman en kolay olanınıseçerdi. Şayet o kolay olan şey günah bir şeyse ondan insanların en uzak duranıidi. Kötü söz söylemez. Kötülük etmezdi. Sözlerini uzatmazdı. Kelimeleri tanetane söylerdi. 

Duası:“ Allah’ım… Ahlakımı güzelleştir” diye dua ederdi. Lüzumsuz yere konuşmazdı.Kimseyi hor görmezdi. Hakka tecavüz etmedikçe kimsenin sözünü kesmez. Hakka tecavüzedince ya onu men ederek sözünü keser veya o meclisten kalkıp giderdi. 
    
“ Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere (Peygamberolarak) gönderildim.” Buyuran Peygamberimize, Onun Ahlakına, Onun getirdiklerine,Onun oluşturduğu “Müslüman İmajına”, Onunyaymaya çalıştığıİslam anlayışına,Onun çizdiği modele; Hulasa Hz.Peygamber (s.a.v)den ve Onun ahlakından yararlanmaya her zaman olduğu gibi bugünde çok muhtacız.

Bu gün Müslümanlar ve hatta İslamülkeleri arasında ki kargaşa ve kaos ve buradan kaynaklanan nice insanlarınızdırabı Hz. Peygamberin güzel ahlak ve hayat felsefesinden nasibini alamamışkimi insanların karar ve uygulamalarında aranmalıdır.

Peygamberimizi (s.a.v), gelişen dünyaşartlarına yön verecek, İnsanlık problemlerine çözüm getirecek K.Kerim zenginliğiile yeniden tanımalı ve tanıtmalıyız.

Yüce Allah, kulları olan biz insanlara onun nimet veihsanını Onunla tamamlamıştır. O, İnsanları tevhit inancına davet etmiş,kardeşlik duyguları içinde birbirini seven fazilet sahibi bir ümmet, bir İslamcamiası meydana getirmiştir.

1989 yılından beri, Peygamberimiz Hz. MuhammedMustafa (sav)in kutlu ve nurlu doğumunun sene-i devriyesini “Kutlu DoğumHaftası” adı altında bir hafta boyu (14-20 Nisan) ülke çapında Hz. peygamberiçeşitli yönleriyle tanıtacak ilmî toplantılar düzenleyen ve faaliyette bulunantüm kardeşlerimin bu hayırlı hizmetlerini takdirle karşılıyor, SevgiliPeygamberimizin doğumunun 1441.Yıl dönümünün Vatanımızın huzur ve saadetine,milletimizin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetineve peygamber ahlakına yönelmesine vesile olmasını niyaz ediyorum. Selamlar.Münür GÖRGÜN

Hiç yorum yok: