10 Mayıs 2012 Perşembe

Münür Görgün'ün Gölyaka Depremi konuşması "BASIN"dan



Depremde hayatını kaybedenler Kur'an-ı Kerim ve dualarla anılırken, depremde Gölyaka'da yaşanan yıkımların gösterildiği slâyt gösterisi esnasında duygulu anlar yaşandı.



17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 10. yılında, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, Belediye Başkanlığı'nın organizasyonuyla anma programı düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenler Kuran-ı Kerim ve dualarla anılırken, depremde Gölyaka'da yaşanan yıkımların gösterildiği slâyt gösterisi esnasında duygulu anlar yaşandı.

Gölyaka Belediye Parkı'nda düzenlenen anma programına, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve 
bin civarında vatandaş katıldı.



    Müftü Münür Görgün'ün konuşması ilgiyle izlendi.Görgün konuşmasında özellikle kul hakkına dikkat çekti.Park girişinde sergilenen deprem resimleri halk tarafından büyük ilgi gördü.

Münür Görgün'ün konuşması 

Gölyaka Müftüsü Münür Görgün de yaptığı konuşmada, musibetlerin meydana gelmesinde etkili olan insan kaynaklı sebepleri şöyle sıraladı: "Birincisi fert ve toplumların maddi hatalarıdır. 
Maddi hatamız sebebiyle, buralar deprem bölgesidir, iki buçuk kat verilmiş ise, üç kat yapmak maddi hatadır. Allah teâlâ buyuruyor ki, 'Yapacağınız bir şeyi güzel yapın. Çünkü Allah güzel yapanları sever.' Şartlarına uyarak iş yapanları sever. Öyleyse bundan sonra daha dikkatlı  olup, deprem şartlarına uygun projeleri uygulamamız gerekir. 
İkinci boyutu ise, ilahi iradeye başkaldırı olursa böyle felaketler olabilir. Üçüncüsüyse, kul hakları ihlal edilirse olabilir. 

Mazlumun duası  
Mazlumun duası müstecaptır. Peygamber Efendimizin deyişiyle kişinin duası reddolunmaz. 
Bunlardan birisi de misafir ve mazlumun duasıdır. Onun için kul hakkı ihlal edilirse böyle musibetler olabilir. Bir de kullukta kusur. Bu da deprem gibi musibetlerin, bizi üzecek olan olayların meydana gelmesindeki sebeplerin insani boyutunu teşkil ediyor. 

Umarım bundan 10 yıl önce yaşadığımız bu felaketi ve sıkıntıyı Rabbim bir daha bize göstermez." 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremde Gölyaka'da 105 vatandaş hayıtını kaybetmiş, 400 vatandaş yaralanmış, bin 150 daire ve 400 işyeri hasar görmüş ve yıkılmıştı. Bu görüntülerin gösterildiği slayt gösterisi esnasındaysa o günleri yeniden hatırlayan vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı.


Hiç yorum yok: